INDUL A FŰTÉSI SZEZON

INDUL A FŰTÉSI SZEZON

INDUL A FŰTÉSI SZEZON

Hivatkozva a 157/2005. (VIII.15.) Korm. rendelet (A távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény végrehajtásáról) 3. mellékletének 2.1.7. pontjára, a fűtési időszak 2023. szeptember 15-én elkezdődött. Ettől az időponttól a lakóközösségek közös képvisleőin keresztül , írásban igényelhetik a fűtési szolgáltatás beindítását.

A megrendelőt beküldhetik e-mailen a kisvarda.kozmu@kisvardaikozmu.hu címre.

Radiátor szelep javítás | Fűtésszerelő Mester

A fűtési rendszer beindulása után minden esetben ellenőrizni kell a termosztatikus szelepek állapotát. Rendellenes működés esetén a meghibásodást be kell jelenteni a lakóközösség közös képviselőinek. 

Fűtés indításakor, vagy folyamatos üzemeltetés esetén, amennyiben a radiátor zajosan működik , vagy vízcsobogás hallható, az azt jelenti, hogy levegő van a rendszerben . Ennek közvetkeztében az üzemeltetés sem lesz megfelelő, mivel a radiátorok nem tudnak teljesen átmelegedni. Kiküszöbölése légtelenítő berendezés használatával oldható meg.   

 

A hatékonyság érdekében javasuljuk, hogy az azonos felszálló vezetéken lévő fűtőtesteket

egyszerre, nyitott termosztatikus szelepállásnál légtelenítsék. 

 

Amennyiben a radiátor nyitott szelepállásoknál sem melegszik megfelelően, akkor valószínűsíthető, hogy elöregedett, vízköves a felhasználó tulajdonában található fűtőtest. Ebben az esetben a megfelelő és üzembiztos működés érdekében a karbantartásról, esetleges cseréről a felhasználóknak kell gondoskodniuk .

Abban az esetben, ha a termosztatikus szelep egy-egy szelepállásánál a radiátort egyszer hidegnek, máskor melegnek érezzük, vagy ha a fűtőtest nem teljes felületén meleg, az semmilyen meghibásodást nem jelent. A megfelelően működő termosztatikus radiátor-szelep csak annyi meleg vizet enged át, amennyi a beállított szelepálláshoz szükséges. 

Azok a felhasználkók, akik nem éves szinten kiegyenlített számlázással fizetenek, számláik október hónaptól már fűtési részfizetéseket is tartalmazni fognak. A korábbi évek gyakorlátának megfelelően egyúttal október hónapban aktualizáljuk a fűtési hődíj részszámlázások mértékét is. Eltérő visszajelzés hiányában minden felhasználónk számára a korábbi elszámolt időszak tényfelhsználásához igazított mértékű részszámlákat készítünk

                                                                                   Tisztelettel: Kisvárdai Közmű Kft.